O nama

Produkcijsku kuću PIPSER d.o.o., osnovali su 2012. godine producentica Miljenka Čogelja i redatelj Đuro Gavran

 

Oboje su stjecali iskustvo radeći na zajedničkim projektima unutar produkcije Pipser, ali i neovisno – Miljenka Čogelja unutar produkcije Hulahop kao producentica: Dnevnik Diane Budisavljević, r. Dana Budisavljević, serije Betonski spavači; r. Saša Ban, Lijepo mi je s tobom, znaš; r. Eva Kraljević, U slučaju rata, r. Jan Geber, a Đuro Gavran kao slobodni umjetnik režirao je autorske filmove: Presuda, Vijesti iz Laayouna, Jedna od nas, te kao vanjski suradnik Hrvatske radiotelevizije preko dvadeset dokumentarnih filmova: Jedi ,spavaj, jedi, spavaj, 4.7, Test, Borac… 

Pipser je i 1 kHz ton u trajanju od jednog frame-a, a njegova funkcija je da uskladi zvuk i sliku.

Ukratko, Pipser je tu da sve štima.

Od važnijih dosadašnjih uspjeha izdvajamo igrani film Sigurno mjesto redatelja Jurja Lerotića premijerno prikazanog na 75. izdanju Filmskog festivala u Locarnu u sklopu natjecateljskog programa Concorso Cineasti del presente na kojem je osvojio nagrade za najbolju režiju, najboljeg glumca (Goran Marković) i za najbolji debitantski dugometražni film festivala, a potom je na Sarajevskom festivalu osvojio četiri priznanja: dva Srca Sarajeva – za najbolji igrani film i za najbolju mušku ulogu (redatelj Lerotić), nagradu CICAE i nagradu Cineuropa. Film je ujedno i hrvatski kandidat za 95. nagradu Oscar. Međunarodnu distribuciju preuzela je svjetska prodajna tvrtka CERCAMON.

Naši nagrađivani dokumentarni filmovi: Jedna od nas, Presuda i Vijesti iz Laayouna u režiji Đure Gavrana prikazani su na mnogobrojnim domaćim i svjetskim festivalima na kojima su osvojili i važne nagrade.

Individualnim pristupom produkciji i odnosom prema filmašima i scenaristima pozicionirali smo se kao producentska kuća s kojom žele surađivati filmaši i producenti u Hrvatskoj i široj regiji. Podržavamo različite autorske izričaje, posvećujemo pažnju razvoju projekata, te zajednički osmišljavamo i provodimo proces nastanka filmskog djela. Spremnost da se uhvatimo u koštac s gorućim i često kontroverznim društvenim temama, likovima i pojavama učinili su nas stabilnim i vjerodostojnim partnerom i suradnikom.